Kærlighedsliv

At have svært ved at finde kærligheden

Kærlighedslivet kan fylde og spille en rolle i ens liv, uanset om man er i et parforhold eller ej.

Som single kan det fx fylde via dating og søgen efter en partner, men måske også via svære og smertefulde oplevelser fra fortidige møder med kærligheden, eller fra ens hidtidige søgen efter den. Oplevelser som den dag i dag stadig har indvirkning på en.

Mange føler sig frustrerede og modløse over hvor vanskeligt, de synes, det kan være overhoved at finde kærligheden eller at få et forhold til at fungere.

Nogle er måske endda havnet et sted, hvor det er blevet så sårbart og følelsesmæssigt risikofyldt at nærme sig kærligheden, at alt, der måtte have med den at gøre, forsøges undgået.

Der kan være problemer i parforholdet

Sårbarhed og modgang kan også være en del af livet i parforholdet. At komme et andet menneske nær på den måde – at få følelser, knytte bånd, have konflikter, vise sig for hinanden på godt og ondt, begynde at skabe et liv sammen – det kan være rigtig svært.

Gamle ting kan blive aktiveret, gamle følelser, erindringer, mønstre. Forskelligheder af enhver art kan skabe splid og utryghed. Ligesom begge kan komme til både at skuffe, svigte og såre.

Problematikker omkring eksempelvis tillid, nærhed/afstand, børn, økonomi, livsstil, sex og meget andet kan opstå.

Terapi med fokus på kærlighedsliv

Terapi i form af individuelle samtaler kan være meget meningsfuld og givende, når kærlighedslivet volder problemer.

Det kan være en hjælp, hvis du synes det er svært at være single og måske er ved at miste håbet om overhoved at kunne finde kærligheden, eller håbet om at et fremtidigt parforhold vil kunne lykkes.

Eller hvis du er i et forhold, men synes det er svært at være i og måske er bange for, om det vil overleve, hvis ikke et eller andet ændres. Eller hvis du er i tvivl, om du egentlig kan eller ønsker at blive i forholdet.

Samtalerne hjælper ofte til bedre at kunne finde rundt i det hele og med at blive klar over, hvor og hvordan der kan sættes ind i netop din situation for at bedre tingenes tilstand. Spiller livshistorien ind negativt, kan samtalerne også være en hjælp i forhold til at bearbejde en svær fortid og hele nogle af dens spor. Samt en hjælp i forhold til andre ting, du måske kæmper med, og som viser sig at have relevans i forhold til kærlighedsproblemerne.


Gå til oversigten her for at læse om mere, du kan få hjælp til.